اثربخشی درمان هیجان‌مدار برکیفیت روابط زناشویی و رضایت جنسی در زنان دارای سرطان سینه - باقری باقرآبادی سیده شادی; رضائی راضیه; لبافی فرزانه; غفاری زهرا; هاتف نوروزی عطیه (نشریه علمی روانشناسی سلامت و اختلالات رفتاری)
زمینه و هدف: زنان مبتلا به سرطان با مشکلات جسمانی و روانشناختی متعددی مواجه هستند که این مسائل می‌تواند بر زندگی زناشویی آنها تاثیر منفی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان هیجان‌مدار برکیفیت روابط زناشویی و رضایت جنسی در زنان دارای سرطان سینه انجام شد. روش: روش تحقیق حاضر نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان دارای عضویت در انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پستان شهر تهران در سال 1402-1403 بودند که از بین آنها نمونه‌ای شامل 30 نفر از زنان به روش نمونه‌گیری هدفمند و بر اساس ملاک‌های ورود و خروج انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش(15 نفر) و کنترل(15 نفر) جایگزین شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات شامل مقیاس کیفیت روابط زناشویی(RDAS) باسبی و همکاران (1995)، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون و همکاران (1998) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS-26 با روش کوواریانس استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از تحلیل فرضیه‌ها نشان داد که نمرات کیفیت روابط زناشویی و رضایت جنسی در گروه آزمایش در پیش‌آزمون در مقایسه با پس‌آزمون به صورت معناداری اضافه شده است(05/0 >P). نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که درمان هیجان‌مدار بر بهبود کیفیت روابط زناشویی و رضایت جنسی زنان دارای سرطان سینه اثربخشی داشته است. بنابراین به کلیه روان‌درمانگران توصیه می‌شود با بهره از این درمان بهداشت روانی این افراد را ارتقاء ببخشند.