اولویت‌بندی شاخص‌های سبک زندگی ناسازگارانه در پیش‌بینی اختلال شخصیت مرزی - سیدابراهیمی سیدعلیرضا; عباسی مژده; فرهادی داریوش (نشریه علمی روانشناسی سلامت و اختلالات رفتاری)
اختلال شخصیت مرزی یکی از پیچیده‌ترین، چندبعدی‌ترین و بحث‌برانگیزترین اختلالات شخصیت در روان‌پزشکی و روان‌شناسی بالینی است. ویژگی‌ اصلی این اختلال، بی‌ثباتی گسترده در هیجان‌ها، رفتارها، روابط بین‌فردی و تصویر از خود است؛ بی‌ثباتی‌ای که فرد را در چرخه‌ای مستمر از تجربه‌های عاطفی پیش‌بینی‌ناپذیر، واکنش‌های تکانه‌ای، احساس پوچی و روابط پرآشوب قرار می‌دهد. پژوهش‌های نوین نشان داده‌اند که اختلال شخصیت مرزی نه‌تنها ناشی از عوامل زیستی و محیطی است، بلکه سبک زندگی فردی نیز در تشدید یا تخفیف علائم آن نقشی اساسی ایفا می‌کند (Leichsenring et al., 2024). این نکته موجب شده است که مطالعه سبک زندگی ناسازگارانه و شاخص‌های مرتبط با آن به یکی از محورهای پژوهشی مهم در تبیین این اختلال تبدیل شود.