مقایسه اثربخشی گروه درمانی وجودی و گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر دوسوگرایی نگرش نسبت به جنس مخالف و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان دانشجویان مجرد در شرف ازدواج - سعادتی ابوالفضل; خوشنویسان زهرا; بخشی پور ابوالفضل (نشریه علمی روانشناسی سلامت و اختلالات رفتاری)
هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی گروه درمانی وجودی و گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر دوسوگرایی نگرش نسبت به جنس مخالف و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان دانشجویان مجرد در شرف ازدواج بود. روش مطالعه حاضر نیمه آزمایشی بود و از طرح پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل استفاده شد. نمونه آماری شامل 60 نفر از دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی واحد الهیه شهر مشهد بود که به صورت روش نمونهگیری غیرتصادفی در دسترس داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودني ها به صورت تصادفی به سه گروه 20 نفري آزمایش 1 و آزمایش 2 و یک گروه کنترل تقسیم شدند. ابتدا هر سه گروه با استفاده از ابزارهای پژوهش مورد پیش آزمون قرار گرفتند. سپس آموزش گروه درمانی وجودی در طی 10 جلسه 45 دقیقهای (هر هفته یک جلسه) با اقتباس از پژوهش اسدی، صیرفی و احدی (1401) برای گروه آزمایش اول و آموزش گروه درمانی پذیرش و تعهد در در طی 8 جلسه 45 دقیقهای (هر هفته یک جلسه) با اقتباس از کدربرگ و همکاران (2016) برای گروه آزمایش دوم اجرا شد، ابزار گردآوردی داده ها پرسشنامه راهبردهای راهبردهای نظمبخشی هیجان( ایزدپناه و همکاران ،2017)، مقیاس دوسوگرایی نگرش نسبت به جنس مخالف بود که در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه توسط آزمودنیها تکمیل شدند. داده های پژوهش با از استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیری و تحلیل واریانس چند متغیری انجام شد. نتایج نشان داد که هر دو مداخله آموزشی در بهبود راهبردهای راهبردهای نظمبخشی هیجان، دوسوگرایی نگرش نسبت به جنس مخالف دارد .در گروه آزمایش در پایان درمان و بعد از پیگیری یک ‌ماهه مؤثر واقع شدند. همچنین بدین معنی که بین اثربخشی گروه درمانی وجودی و گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر احساس تنهایی دانشجویان مجرد در شرف ازدواج تفاوت معناداری وجود دارد. .نتایج این مطالعه حمایت تجربی مناسبی را برای مداخلات گروه درمانی وجودی و گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد فراهم آورد. پیشنهاد میشود مشاوران خانواده و زوج درمانگران از این دو رویکرد در جهت ارتقاء کیفیت روابط و کاهش فرسودگی زناشویی زوج ها بهره بگیرند.