بررسی رابطه ویژگی شخصیت وابسته، تفکرات قطعی نگر و تمایزیافتگی با گرایش به افکار خودکشی - پیش بین, محمدصادق; فریدونی, معصومه (نشریه علمی روانشناسی سلامت و اختلالات رفتاری)
هدف از این پژوهش بررسی رابطه ویژگی شخصیت وابسته، تفکرات قطعی‌نگر و تمایزیافتگی با گرایش به افکار خودکشی در دانشجویان دانشگاه آزاد مرودشت بود. پژوهش حاضر در زمره طرحهای همبستگی قرار داشت. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده دانشجویان دانشگاه آزاد مرودشت بود که در سال تحصیلی 1403-1404 در این دانشگاه مشغول به تحصیل بودند. نمونه آماری پژوهش شامل تعداد 380 نفر (220دختر و 160پسر) از افراد جامعه بود که به روش نمونهگیری طبقه‌ای از رشته‌های مختلف دانشگاه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش، پرسشنامه ویژگی شخصیت وابسته(DPI-R)، تفکرات قطعی نگر یونسی، تمایزیافتگی اسكورون و فریدلندر و گرایش به افکار خودکشی بک  بود.  داده‌های به دست آمده در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند و آزمون فرضیه‌ها در سطح استنباطی با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد. نتایج نشان داد از ابعاد شخصیت وابسته، مولفه تصمیم گیری دیگران، مولفه احتیاج به حمایت و مولفه جلب مراقبت نیز به صورت مثبت و معناداری قادر به پیش بینی گرایش به افکار خودکشی می‌باشد. همچنین تمایزیافتگی به صورت منفی و معناداری قادر به پیش بینی گرایش به افکار خودکشی می‌باشد. از ابعاد تفکرات قطعی نگر، مولفه قطعی‌نگری كلی، همچنین مولفه مطلق‌نگری و مولفه قطعی‌نگری در حوادث مثبت به صورت مثبت و معنادار قادر به پیش بینی گرایش به افکار خودکشی می‌باشد.